CONTINENTAL HOTEL

BUDAPEST

hu

Új étlap

Elfeledett ételek új köntösben
 

Örömmel értesítjük kedves Vendégeinket, hogy Kovács Ákos – Étteremvezető és Barka Áron – Chef de Cuisine 2016. augusztus 9-től új étlappal várja Önöket az ARAZ Étteremben!

Megőrizve a már megszokott ARAZ arculatot a kettős étlapon a magyar és a francia konyha legkiválóbb remekei sorakoznak fel. Ezennel régmúlt idők elfeledett ételei kerülnek terítékre, ötvözve a XXI. század legmodernebb konyhatechnológiai eljárásaival és séfünk, Barka Áron izgalmas ételkölteményeivel. 
 
Az ízletes előételek, mint például a Libamájtrió pirított vajas kaláccsal vagy a hazai hungarikumtermékekből összeállított „Ízelítő a padlásról” felfedezése után már a leveseknél megakad a szemünk a Szarvasgombás Gulyás Royal ’16 –on.  Egy francia vacsoraesten Csíki Sándor, a Food&Wine szerzője spontán javaslattal állt elő egy, a Paul Bocuse levesének mintájára készült, a  magyar konyhára adaptált fine-dining gulyásleves-verzióval. Séfünk megragadta az alkalmat és a végkifejlett olyan jól sikerült, hogy a Szarvasgombás Gulyás Royal ’16 névre keresztelt fogást Paul Bocuse Soupe aux truffes noires V.G.E. –jának komoly ellenfeleként kezdték el emlegetni.
 
Elérkezve a főételekhez a Sole Véronique is meglepetésként köszönt minket, mely szintén egy klasszikus francia fogás, ami már feledésbe merült. Az ihletet egy különleges champagne illata és íze adta. A friss hal, az édeskömény serkenő roppanósága, a fekete lencse harsonája, a szőlő friss zamata és a halcsontokból készült, bársonyos vajas mártás adja a fogás gerincét. Továbblapozva többek között a Fogas Mornay módra valamint a páratlan Bélszínfilé Kossuth módra konyakmártással versenyeznek Vendégeink kegyeiért.

A desszerteket olvasgatva gyermekkorunk régi kedvencei juthatnak eszünkbe, mint például a habos Kardinális szelet vagy az aranyló baracklekváros Női szeszély, de megtalálható az édességek listáján a Continental torta melyet séfünk és cukrászcsapatunk határtalan fantáziája ihletett. Mind küllemében, mind ízében páratlan és exkluzív. Nagy eséllyel válhat mindenki kedvencévé, hiszen cukormentes és gluténmentes alapanyagokat tartalmaz, valamint olyan rétegek alkotják, mint a levendulás fehércsokoládé ganache, a kávés étcsokoládé mousse, vörösáfonya-zselé vagy a torta kereteként szolgáló macaron bástya.
 
Az étlap összeállításánál továbbra is különös figyelmet fordítottunk arra, hogy mindenki megtalálja az ízlésének, igényének megfelelő ételt. Vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes és diabetikus fogások egyaránt megtalálhatóak étlapunkon.
 
Szeretettel várjuk Önöket egy izgalmas gasztronómiai kalandra!

Új étlapunk megtekintéséhez kattintson!>>>>>>Araz étlap 2016

Asztalfoglalás
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu
Parkolás ingyenes a Nyár utcai mélygarázsunkban.

Vissza