CONTINENTAL HOTEL

BUDAPEST

hu

Sajtóközlemények

II. ARAZ Tanuló Verseny

2015. 03. 27.

2015. február 26-án második alkalommal került megmérettetésre az ARAZ Étterem szakács- és cukrásztanulóinak tudása és kreativitása. A versenyre Barka Áron, Chef de Cuisine szervezésében a Continental Hotel Budapest****superior különtermében került sor.

Nem kaptak egyszerű feladatot a versenyzők, hiszen tudásukról írásban és gyakorlatban is számot kellett adniuk. A nap egy elméleti felméréssel indult, majd a tételsorból ki kellett húzniuk az elkészítendő két étel nevét. 20 perc állt rendelkezésre a recept megírásához, melyhez azután megkapták az alapanyagokat. Az ételek elkészítésére összesen 3 óra állt rendelkezésre. A konyhán a munkavédelmi, higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásoknak is meg kellett felelniük és a zsűri, valamint a tanuló felelősök folyamatosan figyelemmel kísérték a munkaszervezési folyamatokat.

A tálalás során szabad kezet kaptak versenyzőink, hogy elkészítsenek egy bemutató ételt, majd a hattagú zsűri elé helyezték kóstolásra a mesterműveket. 

A szakácstanulók a következő két tétel egyikét készítették el: 

1. Tétel
Zöldbableves csurgatott tésztával
Pirított, filézett csirkecombok Jóasszony módra

  

2. Tétel
Tejfölös gombaleves csipetkével
Borjúbordák Hentes módra, hasábburgonyával

 

A cukrásztanulók pedig a következő két tételből húztak egyet: 

1. Tétel:
Sima krémes
Rákóczi túrós

 

2. Tétel:
Képviselőfánk
Sacher torta

 

Az ARAZ Étterem tanulói mind kitűnően vizsgáztak, ügyesek, lelkesek voltak és valóban komolyan vették az egyébként is komoly versenyt. 

A zsűri tagjai voltak:

  • Barka Áron - Araz Étterem chef de cuisine
  • Novák Iván - Chaîne des Rôtisseurs Magyarországi Egyesület Elnöke
  • Jakabffy László - MVI etikai bizottságának elnöke    
  • Gyimesi Zsuzsa - HVG gasztro rovat főszerkesztő
  • Pil Orsolya - Dobos C. József Szakközépiskola tanára 
  • Tóth Gábor - Gödöllői Szakközépiskola tanára   

Hat szakács-, és hét cukrásztanuló versenyzett, közülük az első három értékes díjakban részesült: 

Szakácsok:
1.    helyezett Kolonics Ádám
2.    helyezett Papp Ádám János
3.    helyezett Őri Daniella

Cukrászok:
1.    helyezett Pálfalvi Klaudia
2.    helyezett Bory Anita
3.    helyezett Zajácz Zsófia

Az ARAZ étterem vezetői ezúton is gratulálnak a versenyzőknek, köszönik a zsűri szakértő munkáját, valamint hagyományt kívánnak teremteni a tanuló versennyel, hogy a jövő szakács és cukrász nemzedéke még inkább ösztönözve legyen a kiváló teljesítményre. 

Vissza