Hírek
Etyeki szüret
2013. 09. 24.
Második alkalommal szerveztünk Etyekre szüretet a szálloda legjobb partnereinek. Lassan hagyománnyá válik, hogy a Kálna Pincészethez ellátogassunk évről évre.
Szombaton reggel a Continental Hotel Budapest szállodában gyülekeztünk majd innen egy teli autóbusszal indult el a csapat Etyekre, ahol már Kálna István várt minket. Megmutatta fent a domboldalon lévő bioszőlőt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt Etyek községére. Biztatásnak megkóstoltatta velünk a törköly pálinkáját, mely mellé friss fröccsöt és ropogós pogácsát kaptunk. Ezután indulhatott a munka és a szüretelés, ami nagyon jó hangulatban telt 1-2 óra elteltével már végeztünk is. Felpakolták a traktorra a ládában leszedett fürtöket, amit a séfünk, Barka Áron szállított vissza a pincészethez.
Ott különleges ételsorral vártak már minket az ARAZ Étterem munkatársai, melyek mellé a pincészet borai tökéletesen passzoltak.
Előételek:
- Ceasar saláta tonhallal
- Füstölt kacsás Rillette
Leves:
- Betyárleves bográcsban
Főétel:
- Grillezett csirkemell gomolyával nyárson
- Fóliás burgonya fűszeres tejföllel
Desszertek:
- Grízflammerie málnaraguval
- Sajttorta pohárkrém
A talpalávaló zenét a Buda Folk négyes szolgáltatta és végül a csapat által leszüretelt szőlőt összepréselték és mustként kóstolásra került. Így édes a munka, ha a végtermése is az. A nap végén még megtekintettük a pezsgőmúzeumot, ahol nyers pezsgőt kóstolhattunk, amit kézműves jellegéből adódóan saját kezűleg a szemünk előtt nyitottak ki és dugóztak le.
A nap végén a szálloda partnerei felejthetetlen élményekkel távoztak.