CONTINENTAL HOTEL

BUDAPEST

hu

GOOD France

2017. március 21-én 2000 séf, 2000 különleges francia ihletésű menüsort szolgál fel egyszerre szerte a világon

A Goût de / Good France története 
1912-ben Auguste Escoffier kezdett hasonló kezdeményezésbe Dîners d’Épicure néven, mely egy jótékonysági vacsorát jelentett, mikor ugyanazon a napon ugyanazt a menüt szolgálták fel világ számos pontján minél több vendég számára. 2015-ben ennek mintájára indult el Goût de/Good France gasztronómiai programsorozat, mely különböző kategóriájú éttermek bevonásával bővítette ki Auguste Escoffier kezdeményezését.
 

A Goût de / Good France Magyarországon
Magyarországon 15 étterem – köztük 11 fővárosi – is részt vesz a Goût de / Good France gasztroeseményen, amelyek között a csúcsgasztronómia és a minőségi bisztró egyaránt képviselteti magát, és amelyek március 21-én különleges, kifejezetten az eseményre összeállított, franciás menüsorral várják az érdeklődőket.

 

Barka Áron, az Araz Étterem Chef de Cuisine-ja éveket töltött Franciaországban, hogy elsajátítsa a szakma fortélyait, az ott tapasztaltakról így nyilatkozott: "A Francia gasztronómiával 2004-ben találkoztam először, mikor a Rhone és Saone vidék csodálatos partjai mentén hajóztam. Mikor elindultam ezen a kulináris túrán, a főzési rutinom már megvolt, de az alapanyagok ismeretének hiányában szenvedtem. Ez akkor vált világossá, mikor a nyüzsgő és színes Lyon piacára tévedtem, ahol kistermelői, valamint kézműves élelmiszerek és késztermékek végtelen palettáját sorakoztatták fel az idős nénik és bácsik. Nagy hatással volt rám Port St. Louis is, a kagylók és osztrigák kikötőfalva, ahonnan minden héten megpakolt biciklivel tértem vissza a fedélzetre. A kiváló alapanyagok és a mesés környezet nagyban hozzásegítettek az alkotáshoz. Ám hiányzott még valami, a főzéstechnika, amit nagy szakácsok mellett sikerült elsajátítanom. A 4 év kint lét alatt a francia gasztronómia lett a főirányvonalam. A megszerzett tudásom kamatoztatására hazatérve az Araz Étterem nyújtott lehetőséget és nyújt azóta is."

Időpont: 2017. március 21. 19.00

 

Menüsor:

Köszöntő ital: Kir Royal
Szarvasgombás fehérparadicsom-krémleves szilvás brióssal
Tengeri farkas Bouillabaisse articsókával
Mumm Cordon Rouge Brut Champagne
Sole Véronique grillezett édesköménnyel és feketelencsével 
Guy Saget Pouilly-Fumé Les Logères
Fűszeres vesepecsenye libamájjal, édesburgonya soufflé-val, levendulás zöldbabbal, Vichy karottával és Chambord szósszal 
Barons De Rothschild Lafite
Francia sajtválaszték
Fehérhúsú barackmousse jégburokban rózsaesszencia-zselével, konfitált eperrel és fehércsokoládé-morzsával 
Moet & Chandon Rosé Imperial 
Marquise au chocolate

Ár borsornélkül: 12.500Ft
Ár borsorral: 19.900Ft

A számla végösszegéhez 10 % szervizdíjat számolunk fel.

A parkolás ingyenes a Nyár utcai mélygarázsunkban.
Érkezés: 18:50-ig. Kérjük az érkezési időpont pontos betartását.

Szeretettel várjuk a francia konyha szerelmeseit és minden kedves érdeklődő Vendéget!

Vissza
GOOD France