CONTINENTAL HOTEL

BUDAPEST

hu

BBQ PARTY AZ ARAZ ÉTTEREMBEN

Néhány hete egy kedves meghívást kaptunk az ARAZ étteremben megrendezett BBQ estre. A program csalogatónak ígérkezett: kerti grillparti a Dohány utcában égbe szökkent Zara Continental hotelben egy kellemes nyárestén – nem kérettük magunkat.

A könnyed elegancia jegyeit viselő éttermen keresztül jutunk ki a félig fedett belső teraszra. A kert közepén hatalmas grill vár lobbanásra készen, a DJ elkezdi pörgetni a latin életérzést, érkezik a hűs, málnás Sangria. A belső tűzfalról egy gigantikus dekoráció, a XIX. század eleji nagykörút köszön vissza ránk. Az alkotás a Neopaint Works keze munkáját dicséri, akik rengeteg elhagyatott falnak kölcsönöztek már új életet a Gozsdu udvartól egészen a Rákóczi híd pesti hídfőjén látható Nemzet Színészei portrésorozatig.

Az ételek egytől-egyig kiválóak. A levesekkel indítunk: mindkettő jól csúszik, az andalúz gazpacho kellemesen frissítő, édeskésen fanyar. A chilis kukoricakrémleves viszont kétségkívül az egyik legjobb a maga nemében, amivel valaha dolgom volt.

Az előételek közül a füstölt kacsamellsalátát emelném ki, de a coleslaw és a cajun bélszíncsíkok duója sem hoz szégyent a konyhára. A főételek közül – saját magam nagy megrökönyödésére – a korianderes mustárpácban készített vajhal vitte a prímet, a grillen frissen rácsavart citromlé és a jótékony hatású füst nagyon kellemes ízt kölcsönzött neki – élményszámba ment.

De van hamburger, csípős-paradicsomos tarja és fűszeres bélszínérme is, nekem a gyömbéres, cuppogós, ragacsos BBQ oldalas lopta be még magát mélyen a szívembe, a levével főzőtt vajas csöves kukoricával mennyei párost alkotnak. Izzik a parázs, egymás után érkeznek a grillről a jobbnál-jobb fogások.

Az édességszekció nagyon rendben van, melegen ajánlom a papayás sajttortát és a vörös bársonytortát (lánykori nevén red velvet cake-et). A mézes kukoricapuding málnaraguval és sült mályvacukorral is nagy kedvenc, könnyű és ötletes desszert.

Laza, borozgatós gasztroprogram kerekedett a vacsorából, mi nagyon élveztük. Üzleti megbeszélésre épp olyan tökéletes választás lehet, mint egy nagyszabású baráti vacsorára – semmi feszengés, csak szuper ételek, kifogástalan kiszolgálás és kellemes miliő.

Az Araz BBQ party menüsorban 2 leves, 6 előétel, 7 főétel, 4 köret és 4 desszert kap helyet – ember legyen a talpán, aki mindent végig tud kóstolni. A vacsora 6,990 Ft-os ára korlátlan fogyasztást és üdvözlő koktélt foglal magába, ezen a színvonalon ez nagyon is korrekt ár.

TIPP: Külön pirospont is jár az étteremnek: minden hétköznap kínálnak ebédmenüt, a belvároshoz és a négycsillagos környezethez képest kifejezetten baráti skálán: 3 fogás 1,590 Ft, amihez ajándék limonádé is érkezik.

 

ARAZ Étterem

www.araz.hu

1074 Budapest, Dohány u. 42-44.

+ infó: az étterem kutyabarát, a négylábúak is élvezhetik a mediterrán estéket Budapest szívében

 

http://gyomber.hu/nyari-bbq-party-az-araz-etteremben/

 

Vissza