CONTINENTAL HOTEL

BUDAPEST

hu

Az igazgató blogja

Bemutatkozik a Continental torta

2016. 05. 09.

Nem rég került bemutatásra házunk saját tortakülönlegessége, mely stílszerűen a Continental torta nevet kapta. Az Araz Étterem konyhafőnöke, Barka Áron és cukrászatuk több hónapos munkájának eredményeként megszületett desszert április 25-től kóstolható, míg a híre már jóval megelőzte.

Tortánk megszületéséről tudatosan küldtünk ki híreket annak értékesítése előtt, mint ahogyan maga a promóció is egy jól megtervezett vállalkozás eredménye, hiszen szállodánk és éttermünk ebben az évben ünnepli fennállásának 6. születésnapját. Erre a jeles alkalomra szerettünk volna olyat létrehozni, mely mindenki által szerethető és egyben méltó rá, hogy fémjelezze nevünket.

Az is fontos szempont volt, hogy 100 százalékban saját termékkel álljunk elő. Mivel különösen büszkék vagyunk éttermünkre és Galéria Kávézónkra, a nálunk kínált házi készítésű termékekre; legyen szó süteményekről vagy néhány, már lassan a feledésbe merült fine-dining fogásról; a torta ötlete majdhogynem evidensnek tűnt.

  

Noha az ötlet könnyen megszületett, szükség volt egy kis bátorításra vagy valamiféle garanciára arra vonatkozóan, hogy kezdeményezésünk eléri a célját.  Az ösztönzésben egy közismert példa segített, még pedig a Sacher torta, mellyel a bécsi Hotel Sacher történelmet írt.

Még a Sacher esetében ugyan pereskedés is történt arra vonatkozóan, hogy ki értékesítheti a tortát és kinek a nevéhez fűződik az eredeti recept, mi valami egészen másra koncentráltunk az osztrák nemzeti büszkeséggel kapcsolatban. A hangsúlyt arra fektettük, hogy egy olyan édességet készítsünk el, mely hasonló népszerűségre tehet szert. 

Ehhez először a megfelelő személyt kellett megtalálnunk, aki képes a mai trendeknek megfelelőt alkotni, de egyben garanciát vállal arra, hogy a sütemény időtlenné válthat. Szerencsére nem kellett messze mennünk, a feladatra éttermünk konyhafőnökét, Barka Áront és cukrászcsapatát kértem fel. Tudtam, hogy a séf a kérést komoly kihívásként fogja majd fel, mint ahogy tette ezt nem is túl régen, amikor a Senses of Sofitel nevű francia vacsoraesten Csíki Sándor, a Food&Wine szerzője spontán javaslattal állt elé egy, a Paul Bocuse levesének mintájára készült, a  magyar konyhára adaptált fine-dining gulyásleves-verzióra.  A végkifejlett olyan jól sikerült, hogy a Szarvsagombás Royal Gulyáls 2016 névre keresztelt fogást Paul Bocuse Soupe aux truffes noires V.G.E. –jának komoly ellenfeleként kezdték el emlegetni.

Séfünk és csapata valóban beváltotta a hozzáfűzött reményeimet, hiszen a torta mind küllemében, mind ízében páratlan és exkluzív. Nagy esélyekkel válhat mindenki kedvencévé, hiszen cukormentes és gluténmentes alapanyagokat tartalmaz, valamint olyan rétegek alkotják, mint a levendulás fehércsokoládé ganache, a kávés étcsokoládé mousse, vörösáfonya-zselé vagy a torta kereteként szolgáló macaron bástya. Aki megkóstolná a Continental tortát, annak bizony el kell látogatnia hozzánk, ám előre egyeztetett rendelés után, süteményünk külön, a születésnapunkra tervezett egyedi dobozban el is vihető. 

Bízom benne, hogy a legédesebb módját találtuk meg a közös ünneplésnek, hiszen tortánkkal végső soron születésnapunk és az eddig elért eredményeink előtt tisztelgünk, nem feledve kedves Vendégeinket, akik lehetővé tették, hogy 6. éve álljunk az Önök szolgálatában és okot adtak arra, hogy valami maradandót alkossunk.

Ezúton köszönjük mindenkinek!

Vissza
Szobafoglalás
Szobák Felnőttek Gyerekek